Greece Estate Group

KRETA – Rethymnon; villa

August 7, 2013

Komplexet består av 3 identiska bostäder och ligger i den historiska byn Mourne. Bara 2 km från Spili och dess utmärkande källor, i dess gröna omgivningar, på vägen som leder till den södra sidan av Kreta, kommer du att möta natur, lugn och avkoppling.

Här kommer du att erfara fridfulla ögonblick, vila och återhämtning. I de närbelägna byarna och de små traditionella tavernorna, kommer ni att få möjlighet att bekanta er med de ursprungliga, traditionella kretanska rätter och det är där ni kommer att smaka “raki”, i en av kaffe butikerna, i sällskap med kretanare som har mycket att dela med sig av, om så önskas.

Ägaren, som även är en tillverkare av fint vin och olivolja, kommer att hjälpa er att förstå vad kretansk gästfrihet verkligen är. Om ni har tur, och befinner er där undertiden raki blir destillerat, kommer ni att få möjlighet att erfara hela proceduren med honom, då det finns ett raki destilleri i området.

Förutom att det ligger nära byn Spili, som tidigare nämnt, är komplexet på en höjd av 600 m över havsnivå. Spili är den mest centrala och största byn på vägen till södra Kreta, i kommunen Rethymnon.

Den är känd för dess källor, gröna omgivning och de utsökta lejonhuvud formade fontänerna. Ni kan finna vad ni än behöver, då det finns en matbutik, en bank, en bensin station, restauranger, caféer, ett apotek, en vårdcentral (står felstavat, ska vara health center) och en polisstation.

Den norra riksvägen är bara 30 km bort, medan kusten i södra Kreta och dess välkända stränder, så som klostret Prevelis, Plakias, Agia Galini, Akoumia, med mera, är alla inom 10 km avstånd. I det större området, finns det många sevärdigheter, så som de gamla historiska kyrkorna, då byn har funnits redan innan den turkiska ockupationen, ravinen vid Diplochori och Svarta grottan.

Greece Estate Group